Drømmehviskerne, Sommerfugleklanen bind 2

5 af 5 stjerner
Bechbooks (link)
Jeg læste Drømmehviskerne af T.M. Palshof på vej til BogForum. Egentlig så passer det meste af, hvad jeg skrev i min anmeldelse af Pavens Yndling også på Drømmehviskerne. Så jeg vil anbefale, at man læser den – da anmeldelsen af Drømmehviskerne måske indeholder lidt andet normalt, for ikke at gentage mig selv for meget. Allerførst vil jeg anbefale, at man læser Pavens Yndling, som er første del af Sommerfugleklanen, inden man kaster sig over  Drømmehviskerne. Jeg synes, at man mister for meget vigtig historie/baggrundinformation, hvis man hopper ind i serien ved bog nr. 2, da bøgerne hører sammen som én historie.

T.M. Palshof skriver lige så flot og flydende som i den første bog – og når man først er inden i fortællingen, så den svær at slippe igen.

Måske er det lidt for lang tid siden, jeg læste Pavens Yndling, for jeg havde en smule svært ved at huske et par af personerne – men det kom heldigvis hurtigt igen, da jeg først var i gang med bogen. Faktisk synes jeg ikke, at der bliver gjort vildt meget ud af personbeskrivelserne, men umiddelbart er det heller ikke personerne som sådan, der er vigtige, da Sommerfugleklanen mere er en fortælling om synet på livet og verden – og hvad menneskene ønsker af disse. Det vil sige, at det er mere måden Sommerfugleklanen arbejder på – og det syn, de har på verden, der er vigtig. Men selvfølgelig er der personbeskrivelser, og jeg synes, at de er præcis så dækkende, som de skal være i forhold til historien – men igen, så synes jeg, at man bør læse bøgerne i rækkefølge, for så vil man helt sikkert komme til at kende personerne lidt bedre.

Drømmehviskerne er mere end en spændingsroman, historien bringer virkelig stof til eftertanke, om de mere eksistentielle emner, som fx hvordan ser verdens fremtid ud, hvilken indflydelse har det store forbrug af teknologi på verden og i hverdagen, hvem er det reelt der bestemmer i vores samfund, som vi kender det? Hvordan vil vi gerne have at disse ting ser ud i fremtiden – og ønsker vi at bidrage til, at vi videregiver en brugbar jord/verden til de næste generationer? Drømmehviskerne kan også godt, som Pavens Yndling læses som om det “bare” er en spændingsroman – krydret med lidt overnaturlige ting, hvis altså det er det, man ønsker. Det er helt op til læseren, hvad og hvor meget man lægger i fortællingen. Som skrevet i anmeldelsen af Pavens Yndling, så synes jeg at både T.M. Palshofs skrivestil – og genren, minder lidt om Dan Brown, og jeg synes ikke, at det bliver mindre med Drømmehviskerne, men det er bestemt positivt ment.

Da jeg læste Pavens Yndling, vidste jeg ikke helt, hvad  jeg gik ind til. Men siden jeg blev færdig med bogen og hørte, at der ville komme en fortsættelse, har jeg ventet i spænding på Drømmehviskerne – og jeg blev bestemt ikke skuffet. Drømmehviskerne levede i den grad op til mine forventninger, og jeg synes, at det fedt med bøger, der er lidt mere  – ok, her meget mere, end bare en spændende fortælling.


6 af 6 stjerner
22 Oktober 2018, anmeldt af www.sidsesbogreol.dk

…“Drømmehviskerne er præsenteret som en spændingsroman, men den er så meget mere end det. Jeg vil nærmere betegne den som en konspirationsthriller tilsat lidt overnaturlige elementer, mystik og samfundskritik. Det er en historie med dybde, som opfordrer til lidt refleksion hos læseren, både omkring verdens fremtid, teknologiens betydning og konsekvenser for fremtiden og den reelle magtfordeling i vores samfund. Palshof tager dermed nogle aktuelle og vigtige samfundsproblematikker op på en virkelig spændende måde – det er virkelig imponerende. Jeg vil nærmest kalde det en intelligent genrehybrid!

Drømmehviskerne er et mustread for læsere der var vilde med debuten Pavens Yndling. Har du endnu ikke læst nogle af dem, så kan jeg kun anbefale dig at komme igang hvis du er til  spændende pageturners med både dybde og en god historie. Jeg har absolut intet at sætte en finger på denne gang og jeg er vanvittigt begejstret og sender derfor 6 stjerner afsted til Palshof og klanen!”


Knirkesbøger 6 af 6 stjerner

DRØMMEHVISKEREN – Sommerfugleklanen 2
Bog 2 er den umiddelbare fortsættelse til Pavens Yndling, den kan læses som en selvstændig roman, men jeg vil anbefale at bøgerne læses efter hinanden, da plottet hænger meget sammen. Det er absolut ikke negativt, men jeg er glad for at ha’ læst bøgerne back to back.

Clara og Tristan begynder deres nye eventyr i skovene i det nordlige Sverige. De har forladt CIA til fordel for Sommerfugleklanen og er jaget vildt af efterretningstjenesten. De bevæger sig nu i den hemmelige og ikke mindst verdensomspændende bevægelse og arbejder i håbets tjeneste.

De drager til  Champagne distriktet  i Frankrig og videre til Iran, Clara er blevet oplært i klanens hvisketeknik og kommer herved tæt på den magtfulde Ayatollah Khamenei, mens Tristan sammen med kollegaen Elsa går på jagt i den iranske ørken for at løse et af klanens urgamle mysterier.

Det bliver igen en rejse med fortiden som rejsekammerat for Clara og Tristan og mere hæsblæsende end første bind.

6/6 bøger for endnu en spændingsmættet historie, der bringer højaktuelle temaer som overvågning, digitalt forbrug, økonomi og familie på banen. Jeg glæder mig allerede til næste bog i serien. Jeg har overgivet mig til at læse thriller. Tak Troels Palshof, det er du den første forfatter der har formået.
https://knikesboeger.wordpress.com/


9/10 stjerner på Bookeater
Efter en chokerende hændelse på deres sidste mission. Vælger Tristan og Clara at forlade CIA. Det falder ikke i god fod hos deres tidligere arbejdsgiver CIA. En verdensomspændt jagt på de 2 agenter startes. Imens prøver Tristan og Clara at forstå deres nye verdensbillede, som de opdagede igennem deres rejse. Den hemmelige organisation sommerfugleklanen er ikke det som de havde forventet. I stedet for onde hensigter, er hovedmålet at vedligeholde fred og håbet i menneskeheden. Tristan og Clara vælger at være en del af den hemmelige organisation, og dermed hjælpe verdens freden. Tristan er stadig rystet over at genfinde sin farfar, som i sin tid havde iscenesat sin egen død. Imens træner Clara intensivt til at være en hvisker. Deres nye opgave er at finde frem til nogle koordinater som Tristans far i sin tid fandt i Iran. De koordinater har ingen før fundet frem til, og er derfor en vigtig del af dagsordenen i Sommerfugleklanen. Undervejs møder man biroller fra den første bog og nye personer også kommer i spil.

Ligesom den første bog starter bogen midt inde i handlingen. Bogen starter overraskende nok hvor den sidste bog sluttede. Tristan og Clara befinder sig i en skov i Sverige. De er sammen med Sommerfugleklanens øvrige medlemmer heriblandt Tristans farfar. Hvis du ikke har læst min anmeldelse om den første bog, så nævner jeg nogle ting, som jeg ikke kunne lide. Heriblandt var det længden af den første bog. Drømmehviskerne har den perfekte længde 370+ sider. Måske er det fordi man ikke skal starte bogen ud med at præsentere, men kan i stedet starte midt i handlingen. Det fede var at man ikke når at blive træt af at læse bogen. Spændingsniveauet gjorde det også meget svært at lægge bogen fra sig. Det var også utroligt, hvor mange plottwist som forfatteren har formået at proppe i. Jeg er personligt stor fan af plottwist, så det var et kæmpe plus.

Tristan og Clara var igen en fornøjelse at følge. Man kan især sætte sig ind i Tristans hovede. Han går virkelig meget igennem, især dukker der meget op fra fortiden. Det er meget interessant at læse om hans families historie. I denne bog læser man også fra en ny persons synsvinkel, som er Martin. Først var jeg forvirret over hvem det var. Jeg lagde ikke mærke til det var en ny person, så jeg stod med rynket pande og læste. Så fandt jeg så ud af det var en ny person, og så gav de pludselig mening. Det kunne havde været dejligt med en mini intro til ham, men det ødelægger nok overraskelsen senere.

Rejserne var også en stor del af denne bog. Jeg elsker den måde som forfatteren har beskrevet de forskellige kulturer. Det er rigtig spændende at læse om handlingen, som foregår i Iran. Især fordi det er sådan et gådefuldt land. Jeg har været der et par gange selv, og det er fedt at forfatteren har valgt dette land. Man kan næsten forstille sig selv at være i personernes sted. Forfatteren kører stadig på med en blanding af krimi, thriller og en masse andre emner som teknologi, politik, konspirationsteorier osv. Det mest skræmmende er nok hvor realistisk det hele er. Dog slutter bogen af med en total anderledes slutning. I vil forstå hvis i læser bogen, men genren skifter næsten helt. Måske noget i retning af science fiction, det er bare et gæt til den 3 bog. Ikke fordi bogen ikke var realistisk før. Der har altid været en strejf af science fiction.

Jeg har egentlig ikke noget, jeg ikke kunne lide. Ikke noget som jeg umiddelbart kan pege ud. Så konklusionen er, at se at få læst denne serie. Især hvis du er fan er krimi/thriller bøger. Jeg kan varmt anbefale den til folk der gerne vil starte på en ny genre. Siden bogen ikke er så langtrukken, som mange krimibøger kan være.
http://www.bookeater.dk/vbforum/krimi-and-spaending/21944-drommehviskerne.html


Anmeldelse fra Bogsyn.dk

Det er altså lidt svært at sige det, når det er en vending, man så ofte hører. Men det her ER altså en spændingsroman ud over det sædvanlige. Det er nok, fordi det ikke er en spændingsroman i gængs forstand; sådan som den egentlig er lanceret, men mere en thriller fyldt med volume inden for konspirationsteorier, internationalt udsyn, skjulte meninger om verdens udfordringer, magtens tyngder, tilbageblik mod bibelske billeder af Jordens undergang, overraskende glimt som to, sultne tigre i bur.
Forfatterens fantasi er fantastisk og endnu flottere er det, at han formår at få ideerne ned på papiret, så det flyder, og at vi virkelig føler, at vi sidder i en flyvemaskine i LAs lufthavn, i Bangkok eller Teheran eller på Grand Hyatt Hotel i Berlin. Man føler sig sådan lidt ovenpå med den fart og spænding og alligevel dybde, der ligger i bogen, side efter side. Handlingen har de to tidligere CIA-agenter, Tristan og Clara, som igangsættere. De er jaget vildt efter at have forladt CIA til fordel for Sommerfugleklanen, der er denne bogs forløber, og som nu arbejder for at holde liv i håbet for menneskeheden. Sådanne "naive og idylliske drømme" er det ikke alle, der deler, og det får hovedpersonerne hurtigt - og også snigende - at mærke.
http://www.bogsyn.dk/index.php/litteratur/1416-drommehviskerne.html


Sommerfugleklanen bind 1, Pavens Yndling


Manuskriptets jordomrejse

Ligesom hovedpersonerne i bogen rejser kloden rundt, har manuskriptet været på sin egen rejse. I små to måneder susede manuskriptet verden rundt hos 55 testlæsere. At få andre øjne på ens ord, tanker og drømme er svært, men det er en fantastisk fornemmelse når man mærker at læseren er blevet berørt og beriget af historien. 

 

Anmeldelser fra bloggere


Mellemlinjerne.dk 6 stjerner
Bogbloggerne fra mellem-linjerne skriver bl.a.:
"Troels M. Palshof er debutforfatter med romanen Pavens Yndling som er første bog i Sommerfugleklanen, og man må sige at serien kommer meget stærkt fra start!"
Læs hele anmeldelsen her


Saxo.dk 5/5 stjerner
Læs mere her


Sidsesbogreol.dk 5/6 stjerner
Hun skriver bl.a. :
"Det er et virkelig gennemtænkt plot, som jeg er meget imponeret over og der er også nogle plottwists undervejs. Efter jeg først var kommet igang med bogen, havde jeg svært ved at lægge den fra mig."
Læs hele anmeldelsen her

 

Anmeldelser fra læsere

“Sjældent fascinerede fortælling, der overrasker og intensiveres bogen igennem. Historien slipper dig ikke, og du drages ind i en verden af bedrag, håb, ondskab og kærlighed, der sætter dit eget liv i perspektiv.”
— Signe Villumsen, Cand. mag. i Medievidenskab
“En medrivende, og yderst spændende bog, der på forunderlig vis forener eksistentielle og filosofiske livsovervejelser med underholdende action. Kan på det varmeste anbefales!”
— Niels Christian Hvidt, Professor of Spiritual Care
“Har haft den ære, at få lov til at være testperson på denne bog, og jeg siger det helt klart. Glæd jer til at læse den, en fantastisk bog, som er svært at ligge fra sig, en meget anderledes skrevet bog, der kommer omkring det gode og onde i vores verden, og den tager fantasien med på en spændende rejse ud i et nyt univers. Glæder mig vildt meget til at læse den færdige udgave”
— Rose Marie Hansen
“En usædvanlig historie – meget spændende og velskrevet. Historien fænger straks og man hvirvles ind i et ukendt univers.”
— Jens Arndal
“Til sidst er det ikke mængden af år i dit liv, der tæller - det er mængden af liv i dine år.
Sommerfugleklanen er en helt igennem fantastisk debut roman, som både vil fange og give dig stof til eftertanke også længe efter du har lagt den fra dig - hvis du kan.”
— Thomas Lorenzen
“Romanen er meget mere end en krimi, forstået på den måde, at selvom den indeholder alle elementer fra en god gammeldaws krimi, så udfolder bogens plot sig til noget langt større, nemlig behandlingen af de drifter, der styrer hvad vi som individer bliver til. Hvilke stier i livet fører til at vi som mennesker bliver “gode” eller “onde”? Findes der en ideel måde at se på livet, som hvis vi blot alle kunne erkende det, ville føre til en problemløs verden?

”Sommerfugleklanen” er en Krimi-thriller, som går langt ud over hvad men forventer af både en krimi og en thriller.
Den er derfor svær at sætte i bås, udover at den tilhører kategorien ”bøger man skylder sig selv at læse”. Bogen underholder, mens man læser den, og giver stof til eftertanke lang tid efter.”
— Morten Weise Schousen
“Pavens Yndling, første bind af Sommerfugleklanen, er en virkelig spændende, hæsblæsende og fængslende historie, som man som læser ikke slipper førend til sidste side.
Lynhurtigt holder man af de tre CIA agenter og deres ping pong dialog, som bestemt er intelligent og reflekterende. De tager en med ind i CIA’s verden, rundt omkring i verden i jagten på de mystiske Extendere og deres hemmelighed. Jo længere man kommer i historien, jo mere aner man konturerne af noget større, noget mere mystisk og ubegribeligt og grumt. En super underholdende bog, som er nærmest filmisk i sin fortælling, som får mig til at ønske at bind nummer to stod på hylden. Jeg kan kun varmt anbefale Pavens Yndling til alle, der elsker at læse gode bøger.”
— Malene Pontoppidan
“En ny og forbavsende genre som jeg har svært ved at sætte prædikat på. Man bliver revet med, og grebet af forfatterens nye tanker og måder at fortælle og se verden på - og på den måde bliver bogen en fascinerende “page-turner”, hvor man med spænding venter på næste bind. Plottet er tankevækkende og giver en stof til eftertanke omkring måden man lever sit liv på. Persongalleriet er spændende, omend man primært når helt i dybden med hovedpersonen og måske håber at lære flere af de øvrige karakterer bedre at kende, i forhold til de indbyrdes relationer og deres personlige forhold til hinanden. Indbyggede gåder, de spændende og mystiske organisationer, som er inkluderet driver historien frem så man konstant forbliver nysgerrig indtil sidste side er læst.”
— Søren Heilmann
“En thriller udover det sædvanlige. Her finder du fantasy, high-tec, filosofi og samfundskritik. Jeg elskede at følge hovepersonerne til nye miljøer verden over, og bid for bid finde svarene på gåde efter gåde - men alligevel ikke alle svar, for spændingen holder til sidste side, der efterlader en med længsel efter bind 2.”
— Eva Carlsson
“Befriende stort anlagt.
Sommerfugleklanen er en befriende stort anlagt krimi om en global kamp mellem godt og ondt. Internationalt plot og intelligent overraskende handling gør det svært at slippe historien. Den fortsætter længe efter man har lagt bogen fra sig. T. M. Palshofs indfølte tanker om livet og dets mål er flettet ind i den fantastiske fortælling, som efterlader en med en helt ny oplevelse af kloden.”
— Ole Kristoffer Jensen, Seniorøkonom
“Sommerfugleklanen er en thriller i ordets bedste betydning. Den trækker på mange filmiske virkemidler i sine beskrivelser af blandt andet storbyer, ødemarken og junglen. Læseren er så meget med, at man nærmest kan mærke ALT, lugte gaderne, og se det HELE for sig under læsningen.
Selve plottet er et begavet og udspekuleret net af handlingstråde, der langsomt og sikkert samles til et forbløffende puslespil – og et passende antal clifhangers til de næste bind. Vi er inde over udødelighedstemaer, moderne dødsritualer, CIA-agenter og meget mere.
Filmrettighederne burde sikres allerede nu!”
— PERNILLE M. FREDERIKSEN, Cand. mag i Nordisk sprog og litteratur
“En fængende bog, der skiller sig ud fra mængden ved på enestående vis at kombinere tankevækkende eksistentielle betragtninger og biologiske effekter med krimiens spænding.
Den overraskende afslutning kalder på en snarlig fortsættelse.”
— Peter Jørgensen
“Du er fanget fra første side i dette helt specielle filmagtige univers, som byder på en intelligent, filosofisk action/fordybelsesfortælling, som aldrig før er set. Værket sætter de tanker i gang, som vi er nødt til at tænke og handle på i vores nutid. Glæder mig helt afsindigt til fortsættelsen.”
— Søren Aagaard
“Jeg har læst mange krimier og meget yogafilosofi, men havde ikke troet at disse to kunne forenes i en højere enhed, men det kan de! Lad håbet og kærligheden være vores kaospilot.”
— Mette Wendel
“Jeg har sjældent læst en historie der er både så spændende og så fantasifuld. En ægte page-turner hvor historien tager dig med om nogle virkelig skarpe hjørner.
 
Den er spændende og nytænkende fra første til sidste side, og når du lige tænker ”… naah ja, den er ligesom…”, så tager den en drejning til noget helt andet.
Samtidigt er det en fortælling der provokerer til at tænke over nogle af de store spørgsmål i livet. Det har jeg ikke før set i en spændingsroman på samme måde.
 
Jeg glæder mig til at læse mere on klanen. Det er en rigtig god historie, og et univers der først lige har åbnet sig.”
— Morten Heuing
“Spændende roman om kampen mellem det gode og det onde. Smuk, vedkommende, tankevækkende og fantasifuld. En nutidig tour de force gennem flere af verdens største byer i jagten på en ond sekt ender overraskende og jeg glæder mig til fortsættelsen.”
— Peter Lund-Sørensen
“Spændende debut! Der er action når hovedpersonen Tristan trevler den Dan Brownske historie op og sender læseren rundt i verdenshjørnerne. Forfatteren udviser stor fantasi, humor og nytænkning. Håber vi ser mere til ham.”
— Jakob Hyttel
“Medrivende spaendingsroman som fanger laeseren fra allerfoerste side, et god bud paa aarets thriller”
— Peter Hoejgaard Hansen
“En super fed fortælling”
— Thomas Ladebo